Translate

onsdag 8 augusti 2018

Chieftain's Limited Edition Collection - Glen Keith 16yo Speyside Single Malt Whisky
Destilleriet Glen Keith inledde sin whiskyproduktion 1957 och är beläget i den lilla staden Keith i Speysideregionens östra delar.
Destilleriet ägs av Chivas Brothers och mycket av maltwhiskyn som produceras på Glen Keith ingår också i blended whiskyn Chivas Regal men Chivas Brothers använder också destilleriet till att testa lite nya idéer.

Det oberoende buteljeringsföretaget Ian Macleod införskaffade några fat från Glen Keith 1995 som dom sen lagrat till 2011 då dom buteljerade whiskyn i deras serie Chieftain's Limited Edition Collection och då i en mängd av endast 672 flaskor.

Om man med sina läsglasögon (som jag) går igenom den väldigt detaljerade etiketten så ser man att slutlagringen av whiskyn skett på ex Barolofat men vilka sorts fat som används innan finns det tyvärr inga uppgifter om och det är ju synd när man nästan annars får veta vilken färg på strumporna som destilleringschefen hade på sig vid tillverkningen.


Hur som helst..Whiskyn har en mycket behaglig mjuk söt doft av naturlig honung, blomster, äpple och vanilj som sen även finns kvar när det kommer till smaken men som kanske ändå är lite snällare i sötman och med en kul syrlig touch och så en mycket trevlig torr avslutning som för en till gräs och hö med en relativt lång värmande avslutning.

Det här är en riktigt bra whisky men kan vara svår att få ta på och skulle man ha tur att snubbla över den någonstans så ligger priset på runt 800 skr.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...