Translate

torsdag 14 juni 2018

Box Whisky byter namn



Box Destilleri beläget vid Ångermanälvens strandkant har fått problem med sitt varumärke.
Whiskyföretaget Compass Box tycker att det svenska destilleriets namn påminner alltför mycket om deras eget och den åsikten räckte för att dom norrländska whiskymakarna den 30 juni ändrar namnet till High Coast Distillery.

VD:n Thomas Larsson säger att namnbytet bara är bra och att dom nu kommer att koppla ihop destilleriet ännu mer med regionen Höga Kusten men det där tror ju jag bara är bullshit för att om det nu var så då skulle dom ju döpt destilleriet till High Coast redan från början.

Näe, här handlar det nog mera om att Compass Box har megaföretaget Bacardi i ryggen och med dom muskulösa advokater dom kan plocka fram så skulle svenskarna inte ha en tillstymmelse till chans i en brottningsmatch om namnrättigheterna så då har man valt att ta den enkla vägen och byta namn utan att tjafsa och sen försöka stå så rakryggade det bara går, le och tycka att det ju bara var bra.

Om det nu också är så viktigt för dom att värna om namnet Höga Kusten så undrar ju jag varför dom helt enkelt inte tar namnet Destilleri Höga Kusten, varför ha ett engelskklingande namn?

I höst så kommer dom i alla fall släppa sina första buteljer under det nya namnet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...