Translate

torsdag 7 juni 2018

Återuppliva Vaniljen!




Vanilj är en av dom mest komplexa kryddor vi människor använder oss av, den innehåller över 250 olika komponenter men trots detta så har den blivit en krydda som man i whiskyvärlden använder sig av rätt slarvigt.

När man ska beskriva en doft eller smak så använder man sig så gott som alltid av vanilj som någon form av utfyllnad för att helt enkelt få ihop fler detaljer.
Vet man inte vad man ska säga eller om man inte kan peka på vad det är man känner så kan man ju ändå alltid dra till med vanilj, det är nämligen säkert och det är ingen som heller säger emot detta.

Det här är ju lite tråkigt eftersom denna fantastiska krydda mer eller mindre har blivit en tråkig sådan som man använder sig av rätt respektlöst.

Jag tycker självklart inte att vi ska sluta använda vanilj i våra beskrivningar när det kommer till doft och smak men vi borde nog tänka på hur vi använder oss av den.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...