Translate

torsdag 14 juni 2018

Bowmore Black Rock Islay Single Malt Whisky




Det finns en vik på ön Islay som heter Loch Indaal och nästan längst in i den viken så är destilleriet Bowmore beläget men där finns också en svart klippa som har fått ge namnet till denna whisky.

Anledningen till att dom ärar den där klippan med ett namn på denna whisky vet jag inte men tror inte att det har med något annat att göra än att sätta ett coolt namn på en etikett där man inte har någon ålder att ståta med.
Det här är ju alltså en NAS-whisky som lagrats på ex Sherry och ex Bourbon-fat.
På etiketten så står det:
"Matured in finest oak casks" vilket ju känns rätt fånigt för jag tror inte att någon whiskyproducent värd namnet skulle använda sig av mindre bra fat, dom skulle ju i alla fall aldrig skriva det på flaskan så man räknar väl som köpare/drickare att dom nyttjat så bra fat som möjligt.


Den har en djup fruktig doft, mörkt bröd, malt, farinsocker och så en liten citruston på slutet. Röken som en Bowmore ju alltid bär med sig står här lite granna i bakgrunden men den finns där.

I smaken så kommer röken direkt fram och presenterar sig men inte på ett framfusigt sätt utan ändå rätt vänligt och så har den en lite vattnig känsla med sig men som sen tuffar till sig lite med diverse kryddor.
En ganska kort eftersmak som heller inte ger så mycket.

Med några droppar vatten så försvann nästan alla dofter och kvar blev bara en blandning av torrt trä och citrus och smaken planade också ut betänkligt så dom där dropparna kranvatten gjorde verkligen inte denna whisky någon tjänst.

En trevlig vardagswhisky är det men inte så mycket mer än så.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...