Translate

fredag 9 mars 2018

The Kincardine Blended Malt Whisky
Victor Alexander Bruce, den 9:e Earlen av Elgin, den 13:e Earlen av Kincardine föddes i Skottland 1849 och han var en framgångsrik politiker både i hemlandet och i Indien.

Hans barnbarnsbarn Alex Bruce, numera Master Blender på whiskyföretaget Adelphi ville pussla ihop en whisky som skulle vara en hyllning till sin farfar och även samarbetet mellan Skottland och Indien.
Från Skottland valde han ut varsitt Sherryfat med singel malt från The Macalllan och Glen Elgin och så ett ex Bourbonfat från det Indiska destilleriet Amrut och slutresultatet blev  The Kincardine Blended Malt med en styrka på 52,9%.

Doften på denna är väldigt fruktig och örtrik med en liten stickig ton men som sen går över till djupare övermogen frukt och rörsocker.

Smaken är till en början rätt tuff men förvandlas sakta och blir mild och mjuk, det är som om en boxare som efter en rak höger kommer fram och hjälper motståndaren på fötter, smeker ens kind och ber om ursäkt.

Mellan dom behagliga fruktiga och somriga tonerna så får man känslan av att befinna sig i en lada med torrt gräs och en touch av läder och precis när man vandrar ut därifrån så känner man en svag bitter ton.

Denna är riktigt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...