Translate

fredag 16 mars 2018

Johnnie Walker 18yo Platinum Label Blended Whisky

Denna whisky från Johnnie Walker är en elegant och stilren uppenbarelse, inte bara för designen på flaskan utan även lådan som whiskyn ligger och vilar i.

Om inte doften är lika elegant så är den ändå riktigt intressant där man får en känsla av att befinna sig på en gård ute på landet, en lite blåsig dag i oktober där man går in i en lada för att komma undan vinden och får dom där dofterna av inoljade redskap, hö, läder och en viss lite rökig ton och där smakerna sen bara förstärker den upplevelsen som dofterna påbörjade.

Torrt gräs, läder och så en del nötiga inslag, en liten sötma av godis också innan en ganska lång och tuff eftersmak tar vid och som får en att blunda en stund innan det är dags att återvända från den där gården ute på landet och öppna ögonen för att inse att man istället sitter på sitt rum i mars där det är 10- grader utanför fönstret.

En mycket behaglig whisky som håller en styrka på 40% och där all malt och grainwhisky som ingår i den har legat på fat i 18 år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...