Translate

söndag 18 februari 2018

Drumguish Single Highland Malt Whisky
Drumguish är en NAS-whisky som produceras på Speyside Distillery som trots namnet ligger i regionen Highland i den lilla staden med samma namn som whiskyn.

Den här whiskyn är inte äldre än 5 år och det känner man redan när näsan når över glaskanten.
En liten lätt fruktighet och honungssötma som nästan direkt går över till en parfymig och spritigt ganska obekväm doft.

Smaken är väldigt intetsägande med en hel del sån där oljig känsla som man brukar få i en del sämre Blended och det lilla man får i sig i smakväg försvinner också väldigt snabbt.

Vilka fat som används framgår inte och anledningen till att denna whisky inte går under samma namn som destilleriet är att destillerichefen George Christie antagligen inte vill förknippa sitt destilleri med så här ung whisky och det känns väl lite fånigt, precis som om man skäms över en del av sin produktion, då kan man ju lika gärna strunta i att buteljera den och hälla ut den istället.

Näe, detta är ingen whisky jag lägger på minnet, den kanske funkar hyfsat utomhus på sommaren vid grillen i sällskap med nån sjysst bira men annars så får den nog vara.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...