Translate

onsdag 2 november 2022

Jim Beam Red Stag Black Cherry Kentucky Straight Bourbon Whiskey

 

När den här drycken kom för några år sedan så hade den bara en styrka på 32% och fick därmed inte kallas whiskey. Den jag har nu i glaset är på 40% och uppfyller åtminstone det kravet. Men så har vi det där med att blanda in smak utifrån som gör denna till en whiskey som står och vingligt balanserar på den där linjen mellan vad som får kallas whiskey och vad som inte får detta.

Jim Beam har gjort en Bourbon whiskey efter alla dom regler som ska följas och när den är lagrad och klar så har den smaksatts med svarta körsbär och det är ju detta som är lite känsligt. Man får ju helt enkelt inte tillsätta smak till whiskey, smaken ska komma naturligt från ekfatet den ligger i.

Hur som helst..Denna whiskey är en hyllning till den ståtliga Kronhjorten som kallas Red Stag och som för ett antal år sedan så gott som var utrotad i Kentucky men som nu verkar ha återhämtat sig.
Den har ett bra djup i doften där man verkligen känner körsbär i sällskap med en del råsocker och honung.
Väldigt söt i smaken med körsbär, skogsbär, persika och honung men där känslan av en whiskey inte riktigt finns där. Det här är helt klart närmare likör än whiskey och jag säger inte att det är dåligt men när man förväntar sig whiskeykänsla så blir man lite besviken.

Jag är övertygad om att den här whiskeyn kan tilltala en hel del som i vanliga fall inte tycker om whiskey. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...