Translate

torsdag 9 juni 2022

Sydstatarnas gamla stridsrop på flaska

 

År 1849 i Kentucky så startade en herre vid namn William Weller destilleriet W.L. Weller & Sons och som whiskymakare så var han en av dom första med att använda vete istället för råg i sin Bourbon whiskey för att få en lite mjukare och lättare dryck.

Den tidigare borgmästaren i Louisville Kentucky Charles R. Farnsley fick en idé 1949 och startade ett destilleri för att skapa en whiskey till 100 årsjubileet av Wellers Bourbon. Tanken var att producera en whiskey i små partier för att endast distribueras i Sydstaterna, whiskeyn fick namnet Rebel Yell som var ett stridsrop som användes av de konfedererade trupperna under inbördeskriget.

1972 så köptes varumärket Rebel Yell upp av en David Sherman och hans företag Luxco och nu började whiskeyn att produceras av whiskeyjätten Heaven Hill och säljas i landets övriga stater också.

2018 så startade Luxco destilleriet Lux Row i Bardstown Kentucky som nu producerar denna whiskey.
Rebel Yell Kentucky Straight Bourbon destilleras på en blandning av 68% majs, 20% vete och 12% korn och har en styrka på 40%.

Dofter av Honung och vanilj, smörkola och lite nötighet och i smaken så hittar jag honung och russin, vanilj, persikor och så en avslutning med skal från gröna äpplen.

Denna whiskey finns just nu att hitta på Bolaget för 399 skr på Artnr: 81479.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...