Translate

söndag 3 april 2022

Hellacopters Riot on The Rocks

 

Det har ju nu under ett antal år varit populärt att sångare, band eller kändisar överhuvudtaget sätter sitt namn på etiketter på någon burk eller flaska som innehåller alkohol.

Nu har turen kommit till det svenska rockbandet Hellacopters som nyligen släppt whiskyn Hellacopters Riot on The Rocks. Denna är rätt ovanlig beroende på att den innehåller en blandning av flera Bourbon whiskey som sen mixats med Skotsk grainwhisky.


Hellacopters själva menar på att idén till denna whisky kom efter en spelning i Madrid för några år sedan. Efter konserten så hade dom fem bandmedlemmarna kommit tillbaka till logen där det enda i dryckesväg som fanns var en halv Bourbonwhiskey och en halv Irländsk whiskey. Grabbarna blandade dessa två varianter vilket då blev ett riktigt lyckat experiment viket en tid senare ledde till denna whisky. Den här whiskyn innehåller ju inte någon irländsk variant så den blandningen dom drack i Spanien är ju bevisligen inte samma som den här eftersom den här har en grainwhisky som grund.

Originalet som dom själva mixade ihop kanske var bra, den här håller tyvärr inte måttet, i alla fall inte i ett glas precis som den är. Den smakar faktiskt som en sämre blended, mina tankar går till den där Snow Grouse som kom för ett antal år sedan. Väldigt oljig, nästan smetig i smaken.
Med några isbitar blev den ännu sämre och lyfte först när man istälet använde den som ingrediens i en drink. Mycket bättre med Cola och bäst med Fruktsoda.

Någon rock n roll whisky skulle jag definitivt inte kalla denna. Designen på flaskan är hårdare än innehållet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...