Translate

torsdag 17 mars 2022

St Patrick's Day och The Sexton Irish Single Malt Whiskey

 

Idag den 17 mars så är det St Patrick's Day eller som den heter på Iriska Lá Fhéile Pádraig. Detta är ju alltså Irlands nationaldag som firas till minne av landets skyddshelgon Patrick.

Patrick eller Maewyn Succat som han egentligen hette anses ju vara den som kristnade invånarna på Irland och den här dagen som är hans dödsdag har varit en religiös helgdag på Irland i över 1000 år.

Visst finns det många Irländare världen över som idag firar av en religiös anledning men jag undrar om det inte finns fler som tar chansen att festa ordentligt med Guinness och whiskey utan att tänka så mycket på just Patrick och hans gärningar.




Jag är varken Irländare eller religiös men jag tänker ändå ge dom på den Gröna Ön en skål på denna dag och det gör jag med en The Sexton Irish Single Malt från The Old Bushmills Distillery.

Som brukligt är när det kommer till Irland så är spriten destillerad tre gånger och på 100% korn från ön. Whiskyn ligger i en rätt ovanlig sexkantig flaska, den är lagrad på ex Oloroso Sherryfat i 4 år och buteljerad med en styrka på 40%.

Den har en djup fruktig doft av röda äpplen, Sherrysötma, carambola och ljus sirap.

Vädigt behaglig i smaken. Len, mjuk och fyllig med en liten torr känsla av vindruvsskal på slutet som följs av en vänlig lång eftersmak med en syrlig topp.

Riktigt trevlig whisky.



Denna finns i skrivandets stund på Bolaget för 399 skr på Artikelnr: 53536.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...