Westland Distillery utanför Seattle i staten Washington är något av en experiment-verkstad där dom utan att behöva bry sig nämnvärt om dom regler som gäller vid tillverkning av tex Bourbon testar nya saker både vad det gäller grödor och fatlagring.
Till just den här whiskyn som är en single malt och nr 30 ur Värmdö Whisky's Semesterlåda så har man använt sig av, dels lokalt odlat korn som rostats så hårt att det karamelliserats och så en del rökt korn importerat från Skottland.
Lagringen har skett på ex Bourbonfat och nya oanvända fat av amerikansk ek och whiskyn har en styrka på 46%.
Westland American Oak Single Malt har en mörk, djup doft med toner av rörsocker, röda äpplen, apelsinskal och mörk choklad.
Kryddrik i smaken med röda bär och nötter, mörkt rågbröd och cigarrtoner.
Whiskyn var riktigt god även om den hade svårt att fästa sig ordentligt i min inre minnesbank.
87p.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar