Translate

lördag 3 juli 2021

Glen Scotia Victoriana Campbeltown Cask Strength Single Malt Whisky

 


Whisky nr 3 i Semesterboxen från Värmdö Whisky är en Glen Scotia Victoriana Campbeltown Cask Strength Single Malt och det är Master Blender Michael Henry som ligger bakom den här NAS-varianten.
Destillaten som blandas är mellan 10-18 år och där 70% legat i kraftigt kolade fat och 30% i first fill PX Sherryfat för att sen blandas ihop och få ytterligare 12 månader tillsammans.

Denna whisky som är en hyllning till Storbritanniens viktorianska era håller en cask styrka på 54,2%.

Den är riktigt tuff i doften, det är som att få en kärleksfull snyting på näsan av söta mogna spritinlagda frukter med sherrytoner och fuktigt trä.
Söt och torr i smaken till en början med en rå styrka som växer mer och mer och allting blir som i en jordkällare med rotfrukter, fukt och gammalt trä.

Med lite vatten så blev doften väldigt somrig med gräs och blommor, dammig grusväg och smaken mmmmmm, helt enastående med toner av både honung och vanilj, bomullsinlindade persikor, mjuk och fyllig.

En fantastisk whisky i alla detaljer och jag tycker att man inte ska tveka att ha i lite vatten för det tjänar den verkligen på.
Utan att skämmas så ger ja den 94p.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...