Translate

fredag 9 juli 2021

Blackadder Chimera Blended Malt Whisky

Efter att ha varit ute och rullat på solheta vägar söderöver i vårt land i ett par dagar så ligger jag ju lite efter när det kommer till Semesterboxen från Värmdö Whisky.

Nu är jag dock på plats hemma igen och har precis hällt upp whisky nr 4 som är Blackadder Chimera Blended Malt från det oberoende buteljeringsföretaget Blackadder.

Det är en NAS-variant där innehållet kommer från fyra fat. Ett från Islay, ett ex Bourbonfat, ett ex Sherryfat från Highland och så till sist ett ex Sherryfat från Speyside-regionen.

Den har en styrka på 46% med dofter av honung och övermogen frukt, nyöppnat tungt Italienskt rödvin och så finns där några skal från rött äpple.

Mer honung i smaken, lite Sherrysötma, kryddstark och med en värmande avslutning av torrt läder.

Med lite vatten så planade doften ut betänkligt och blev till en ljummen sommarkväll med dofter av värmetrötta blommor och torrt gräs.

Mjuk och mild i smaken med några örter i bakgrunden, en liten ton av arrak och en rätt kort eftersmak.

Denna tyckte jag inte tjänade på en inblandning av vatten. Den råa smaken med uppkavlade ärmar var härligt tuff och fyllig.

Namnet har denna whisky fått från det grekiska mytologiska vidundret Chimaira och det kan jag förstå.

86p.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...