Translate

söndag 13 december 2020

Lucka nr 13 - 13 december 2020

 

Så var det då dags för Lucia whiskyn 2020 och om jag ska jämföra färgen på denna med den som jag hade i glaset igår så är denna nästintill färglös.

Söt i doften, äpple och honung med en somrig känsla, persika och ljus sirap.

Söt, fyllig och väldigt nötig med lite choklad. Den känns lite åt det spretiga hållet, en sån där känsla man kan få av en väldigt ung eller en Grainwhisky. Lite torr mot slutet med skarpa peppriga toner som ramar in den.

Dom peppriga tonerna suddades ut med några droppar vatten och den blev nästan bomullsmjuk i karaktären. Mycket bra både utan och med vatten.

Skulle kunna tänka mig en svensk whisky med minst 10 år på nacken och med en styrka på runt 47%.

.................................................................

The Old Malt Cask Auchroisk 23yo Speyside Single Malt Whisky

Auchroisk Distillery är ju ett relativt nytt destilleri som började producera whisky 1974. Nästan allting som dom gör går till blended whiskyn J&B men det händer att det då och då dyker upp egen single malt. Denna är lagrad 23 år på refill Hogshead av det oberoende buteljeringsföretaget Hunter & Laing, buteljerad i en upplaga på 287 flaskor och med en muskelstyrka på 50%.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...