Translate

onsdag 3 juni 2020

Hickory rökt fläsk whiskey


Två stora saker i USA är ju Bourbon och Bacon och därför är det väl inte så konstigt att någon kommer på idén att blanda dessa två, det som förvånar mig är väl att ingen gjort det tidigare.

Företaget Branded Spirits som har sitt säte i San Francisco har använt sig av Bourbon från destilleriet Terressentia Co i South Carolina,  hickory rökt bacon från Oklahoma för att därefter mixa ihop och buteljera drycken i Nashville, Tennessee.

Ol' Major Bacon Flavored Bourbon Whiskey är enligt några recensioner jag läst en helt okey Bourbon whiskey med tydligt rökiga BBQ toner av bacon och en honung och siraps sötma som tyvärr nästan blir lite väl påtaglig och som gör att den nästan mer känns som en likör än någonting annat.

Whiskeyn har bara en styrka på 35% vilket är 5% för lite för att den ska få kallas whisky här hemma men den går i alla fall att hitta och beställa på en del olika sajter och priset ligger på ungefär 240 skr + transportkostnader då.

Jag vet inte om det kan vara nåt men lite nyfiken är man ju ändå.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...