Translate

torsdag 23 januari 2020

Tamnavulin Sherry Cask Edition Speyside Single Malt Whisky


Det i Speyside regionen belägna destilleriet Tamnavulin som började producera whisky 1966 släpper inte ifrån sig så mycket egen whisky, det mesta som produceras där går till blended-whiskyn Whyte & Mackay men just nu så finns det fem varianter på Bolaget och den som jag har i mitt glas är den senaste Tamnavulin Sherry Cask Edition Speyside Single Malt.

Den här NAS-Whiskyn som har en styrka på 40% är först lagrad på ex Bourbonfat i tre år för att sen ha flyttats över till tre olika 250-liters ex Sherryfat där slutlagringen ägt rum under okänd tid.

Sherrytonerna är väldigt påtagliga i början, fruktig och söt med toffee och smörkola. Den är söt och fruktig i smaken och något torr, det finns en känsla av gräddbakelse och kola med en liten syrlig topp och så en pepprig lång avslutning.

Den här whiskyn som är riktigt najs kostar nu 299 skr på Bolaget och är helt klart en av dom mest prisvärda maltwhiskys som finns.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...