Translate

tisdag 3 december 2019

Bushmills 10yo Irish Single Malt WhiskeyEn mjuk och behaglig whisky passar ju alldeles förträffligt i en råkall och ruggig omgivning, det är väl kanske därför Irländarna framställer så mycket av just den varianten.

December, minusgrader, mörkt och kallt så då tyckte väl jag att det skulle sitta bra med just en Irländare och plockade fram en Bushmills 10yo Irish Single Malt från världens äldsta destilleri Old Bushmills Distillery beläget i den lilla byn med samma namn på den norra delen av Nordirland ungefär 5 mil söder om den Skotska ön Islay.

Whiskeyn är lagrad på ex Bourbon och ex Olorosofat och har en muskelstyrka på 40%, den är mjuk och fyllig i doften, fruktig med klara vaniljtoner och smaken är behagligt mild men bred, fruktig och lite gräsigt torr och med en liten syrlig topp.

Denna finns, antingen på Bolagets hyllor eller i beställningssortimentet för 379 skr och det är väl spenderade kronor även om whiskeyn inte är den mest spännande men den är en rejäl och stadig dryck som nog inte gör någon besviken.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...