Translate

torsdag 14 november 2019

Maker's Mark 46 Kentucky Bourbon Whiskey



På det lilla familjeägda destilleriet Maker's Mark, några mil söder om Louisville i Kentucky så brukar man verkligen inte ändra sina recept och hitta på nya saker men nu så har man faktiskt gjort någonting nytt för första gången sen 50-talet och det är verkligen ingenting som dom ångrar och personligen så är jag också riktigt imponerad av den här Maker's 46 Kentucky Bourbon.

I doften så känner man choklad, mörk sirap, ek och skogsbär med en liten syrlig topp och smaken är fylligt djup, gräddig och kryddig med kanel och örter med en lite pepprig torr avslutning.

En helt igenom enastående whiskey som fått sitt namn efter att när den framställts och lagrats enligt dom regler som gäller för att den ska få kallas Bourbon så töms faten där sen några stavar tas bort för att ersättas med stavar från lagrade rostade franska ekfat. Dessa fat fylls igen med whiskeyn som sen får ligga och gosa i sin nya omgivning ca 11 veckor. Dom här stavarna från Frankrike har profilnr 46 därav namnet på whiskeyn.

Maker's 46 är lagrad minst 6,5 år och har en muskelstyrka på 47%, den finns för nuvarande att beställa här hemma och kostar ca 600 skr.

Väl värd varenda krona.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...