Translate

torsdag 3 oktober 2019

Corner Creek 8yo Kentucky Straight Bourbon WhiskeyDenna Corner Creek 8yo Kentucky Straight Bourbon är både lite hemlig och ovanlig. Hemlig för att man inte riktigt vet vilket destilleri som ligger bakom den. Varumärket ägs av företaget Kentucky Bourbon Distillers och dom använder sig ju av ett antal olika destillerier för den whiskey dom har i sin portfölj och på min flaska finns det ingen info om var den har producerats någonstans. det här gör ju också att KBD kan byta destilleri från år till år vilket då skulle göra att whiskeyn ju kan komma att smaka lite annorlunda än året innan.

En liten utlagd dimridå för oss nyfikna konsumenter alltså. 

Ovanlig är whiskeyn eftersom den presenteras i tonade vinflaskor och dessutom har en etikett som mera för tankarna till någon ute i naturen belägen vingård än ett whiskeydestilleri.

Men hur det nu än är med denna hemliga och ovanliga whiskey så är den riktigt bra. 
Den är lätt och fruktig i doften, blommig och luftig med persikotoner och ganska långt ifrån den ordinära relativt tunga ekiga Bourbonwhiskeyn.

Smaken är mjuk och blommig med lite kokos och vaniljtoner, nötig och med en persikotopp och med en relativt lång lätt söt avslutning.

Den har en muskelstyrka på 44% och går att inhandla på Bolagets beställningssortiment för den nätta summan av 759 riksdaler.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...