Translate

tisdag 10 september 2019

Mackmyra Traveler Single Malt Whisky / Mackmyra Svensk Ek Single Malt Whisky



Om man vill tjäna lite extra stålar på en whisky så kan man ju alltid sälja den på två olika ställen med två olika etiketter. Det är ju precis vad Mackmyra har gjort för Mackmyra Svensk Ek som funnits ett tag finns nu att inhandla på SAS flygningar under det globetrottiska namnet Mackmyra Traveler Single Malt. Samma innehåll, två olika namn.

Mackmyra skulle ju aldrig erkänna att dom gjort detta för att suga ut lite extra riksdaler ur whiskyn utan säger istället att dom vill erbjuda whiskydrickare över hela världen denna whisky och att den också anpassats för att passa in i SAS värld av resor. Tilläggas ska ju också att Mackmyra Svensk Ek lagrats på fat som max innehållit 10% trä från Sverige och antagligen ännu mindre från just Visingsö som dom först påpekade innan Sveriges bästa tunnbindare Johan Forslund gick ut och kallade Mackmyra för lögnare.

Jag ska inte sitta här och gnälla över detta nu när jag ändå sitter här på en balkong fäst vid ett hus som står på en ö i det Egeiska Havet med just Mackmyra Traveler Single Malt i glaset. Whiskyn är av NAS-variant och är alltså lagrad på fat av lite blandat ursprung kan vi väl säga utan att försköna sanningen. Den har en muskelstyrka på 46% och bär på intressanta dofter av honung, nötter och torrt trä. Den är söt i smaken till en början, torrt gräs, honung, någon citruston och med en pepprigt värmande avslutning. Den känns lite oborstad och tuff men har mycket att erbjuda och det mesta av smaken finns kvar med några droppar vatten i förutom att den blir lite vänligare, lite mer tillmötesgående.

En mycket bra och intressant whisky som nog säljer bra oavsett vad den heter och oavsett vad Mackmyra hittar på för historier runtomkring.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...