Translate

torsdag 4 april 2019

Berry Bros & Rudd - Girvan 11yo Lowland Islay Finish Single Grain Whisky



Från destilleriet Girvan i Lowland regionen så kommer den här single grain whiskyn som lagrats och buteljerats av Berry Bros & Rudd. Den har legat och myst 11 år i ex Bourbon fat för att sen tillbringat dom sista månaderna i ex Islay fat.
Den har en imponerande styrka av 56,6% och just nu så kan man endast få tag i denna hos Clydesdale som är dom enda som har den i Sverige och lyckas man få fatt i en flaska så får man lägga ut ca 860 kronor.

Den har ett trevligt djup i doften med grästoner, honung och citrus och smaken är enastående där frukt, honung och vanilj samsas om utrymmet till en början och där sen torrt hö dyker upp med en liten citrustopp innan en lång behaglig kryddig eftersmak avslutar allting.

Med några droppar vatten så blev dom olika dofterna mera som en helhet utan att någon utav dom direkt stack ut och sötman blev lite mer påtaglig i smaken, mildare och krämigare.

Det här är en mycket bra whisky och personligen så gillade jag den lite tuffare och råare karaktären innan vattnet.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...