Translate

måndag 18 mars 2019

Jim Beam Black 6yo Triple Aged Kentucky Straight Bourbon WhiskeyJakob Beam sålde sitt första fat med whiskey 1795 och den hade han producerat efter ett recept han fått av sin far och blev då en av dom första att framställa en Bourbonwhiskey.
Idag så är ju Jim Beam världens mest sålda Bourbon whiskey och den variant jag har i glaset är en Jim Beam Black 6yo Triple Aged Kentucky Straight Bourbon där Triple Aged inte står för att whiskeyn lagrats på tre olika fat utan för att den lagrats tre gånger längre än minimum tiden för en Bourbon.

Den har ett fantastiskt djup i doften, fuktigt trä och majs, honung och läder.
Mild och mjuk i smaken där en kryddig ton tar över efter den inledande sötman av vanilj och kola. Majsen finns där och ligger kvar i den relativt långa och behagliga eftersmaken där också det finns en del toner av ek.

Med några droppar vatten i så försvann mycket av både dofterna och smakerna.
Ingefära kommer fram i doften och en pepprig ton i smaken men den blev ganska kantig och förlorade sin karaktär med vattnet.

Mycket trevlig whiskey.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...