Translate

söndag 4 november 2018

Armorik Whisky Breton Single Malt
Åtminstone en dag i veckan så tar jag en promenad till Waza Restaurang & Bryggeri för att botanisera lite i deras fyndlåda som står längst bort på bardisken och som brukar innehålla allehanda intressanta destillat.

Denna fredag så hittade jag Armorik Whisky Breton Single Malt från det franska destilleriet Warenghem.
Till en början så känns den lite stickig i doften men efter att ha värmt whiskyn lite granna i handen som ju är ett ypperligt knep för att plocka fram det bästa av dofter och smaker, så utvecklades en lätt fruktighet med äppelskal och gräs.
Den är lite vattnig i början när man får den i munnen men sen så kommer en del peppriga toner fram, torrt gräs och örter.

Whiskyn har en muskelstyrka på 40% men vilka fat som används till lagringen fick jag inte fram genom etiketten på flaskan.
Den har en relativt kort eftersmak men det finns en del vanilj att suga på, är mycket trevlig och ett bevis för att det inte bara trampas druvor på ett skickligt sätt i detta land.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...