Translate

torsdag 30 augusti 2018

Flóki 1st Impression Icelandic Young Malt Whisky
Eimverk Distillery på Island är först ut i det landet med whisky och jag, min bror och far hade förmånen att i augusti 2017 testa Flóki 1st Impression Icelandic Young Malt på plats i baren på hotell Eyja Guldsmeden i Reykjavik.

Den här whiskyn är ju som namnet antyder väldigt ung, det är knappt en fjortis i whiskyvärlden och den har precis passerat gränsen för vad man får kalla whisky och därför så blev jag, eller vi väldigt förvånade att den ändå hade så pass mycket att erbjuda.

Det finns en rå och ruffig ton i doften som verkligen berättar hur ung och spretigt omogen den är men sen så förvånar den smaklökarna genom att ha en mild smak med peppriga ytterkanter, ektoner och torkat läder och en liten karamellig sötma på toppen.

Den är lagrad på amerikanska Bourbonfat, alla ingredienser är inhemska och på grund av det kalla klimatet på Island som dom ju har året om så är man där tvungen att använda 50% mer grödor per flaska än tex i Skottland.
Den har en muskelstyrka på 47% och innehar en ålder på max 4 år.

Det ska minsann bli väldigt intressant att se vad detta destilleri i Gardabaer strax söder om Reykjavik kommer upp med framöver.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...