Translate

onsdag 15 augusti 2018

Bowmore 12yo Islay Single Malt Whisky
Bowmore Distillery är ett av dom absolut äldsta destillerierna i Skottland och har producerat whisky ute på Islay sen tidigt 1800-tal.

Den här klassiska 12-åringen med en styrka på 40% har ju varit med ett tag nu och designen på både flaska, kartong och burk har ändrats med åren.


Den har en djup rökighet i doften där man kan ana lite fruktiga toner i bakgrunden och en citrustouch på toppen.

Det är en skarp rökighet som man får i den första sippen och som sätter sig direkt men som någon sekund senare försvinner då whiskyn mjuknar rejält bara för att sen åter komma tillbaka och ligga kvar en bra stund.

När jag går tillbaka efter en stund och låter näsan gå igenom den för andra gången så har rökigheten tagit ett kliv tillbaka och istället släppt fram toner av torrt gräs och honung.

Andra smakomgången är pepprigt kryddig med torkat läder och en mildare rökighet som fyller munhålan bra.

Trevlig och behaglig vardagswhisky även om den inte är så spännande och sen så har den ett minus och det är att den har både kylfiltrerats och färgsatts vilket är någonting jag inte tycker om.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...