Translate

torsdag 9 augusti 2018

Auchentoshan 10yo Single Malt Whisky




Vid området Kilpatrick Hills i regionen Lowland så ligger destilleriet Auchentoshan som är det mest kända destilleriet i den regionen och som har producerat whisky sen 1823.
Dom är ett av få destillerier i Skottland som trippeldestillerar sin sprit, en teknik som annars nästan bara används på Irland.

Whiskyn från Auchentoshan kallas i Skottland för The Breakfast Whisky och det på grund av att den är så mild och mjuk så att den lika gärna kan serveras till frukost.

Den här 10-åringen är en av deras klassiker och som ändå är lite tuff i doften, den känns ung och spretig med frukttoner och så en viss nötighet.

Den har en muskelstyrka på 40%, är mjukt fruktig i smaken, lätt och behaglig men den känns lite för intetsägande och någon spänning infinner sig aldrig och det gör att den tyvärr känns lite tråkig men kan absolut vara någonting att börja med när man bestämt sig för att ge sig in i maltwhiskyvärlden. 
Tyvärr så producerar inte Auchentoshan denna längre så får man tag i någon flaska ute så kostar den en del



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...