Translate

söndag 21 januari 2018

The Haig Club, Clubman Single Grain Whisky
Destilleriet Cameron Bridge grundades 1824 av John Haig och blev en av pionjärerna vad det gäller produktion av Grain Whisky och destilleriet är idag ett av Skottlands största.

Den här whiskyn The Haig Club, Clubman Single Grain är lagrad på Bourbonfat och så sägs det att den fd fotbollsspelaren David Beckham är en av dom som varit med och valt ut fat.Egentligen så är denna whisky framtagen för att vara en enastående drinkingrediens, speciellt då den enklare varianten Whisky / Cola men nu är jag ingen älskare av Cola så jag testade whiskyn precis som den var, direkt från flaskan ned i glaset, utan krusiduller eller inblandning av någonting annat.


Färgen är ljust guldgul och dom första tonerna som letar sig in i näsan känns nästan lite obehagliga.
Det är väldigt stickigt spritigt och mycket parfymkänsla men man vet ju det att dom första tonerna som brukar visa sig är ofta dom onda och dom ger sig efter en stund till förmån för lite mer goda och intressanta saker.

När man gett whiskyn lite tid att samla sig så kommer det fram en trevlig sötma av gammaldags mandarinkarameller och äppelskal och smaken har också en väldigt behaglig sötma med torkad frukt, vanilj och lite kanel.

Själva smakerna ebbar ut ganska snabbt men det ligger kvar en lång värmande känsla i mun och strupe en bra stund.

En väldigt trevlig och intressant bekantskap med en styrka på 40% och en ovanlig design på flaskan också.
Jag kanske i framtiden ska ta och pröva den med Cola bara för sakens skull.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...