Translate

lördag 3 december 2022

Adventskalendern Lucka nr 2

 

I lucka nr 2 så fanns det en Dingle Batch No 5 Irish Single Malt Whiskey. Den här irländaren har legat och gosat i ex Bourbon, ex Pedro Ximénez Sherry och ex Madeira Vinfat och har en styrka på 46,5%.


Den 18 december 2012 i ett litet skjul i staden Dingle så fyllde Oliver Hughes, Liam LaHart och Peter Mosley dom första faten av sprit och tre år och en dag senare så var deras första whiskey född och även destilleriet som fick namn efter staden. Dom tre grundarna säger att deras mål aldrig varit att producera några enorma mängder utan vill sköta destilleriet som ett litet oberoende hantverksdestilleri.

Hur är whiskeyn då?
Doften påminner om när man öppnar en lada som varit stängd under hela vintersäsongen där man då får en ton av mörkt fuktigt trä och gammalt hö, torkad frukt och så en del nötighet på det.

Söt till en början som följs av en spännande kryddighet med likörfylld choklad, ek och en najs lång avslutning där den där inledande kryddblandningen kommer tillbaka.

Riktigt spännande och lite annorlunda whiskey som för tillfället inte finns hos Bolaget men kan hittas utomlands för det nätta priset 440 skr.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...