Translate

söndag 4 augusti 2019

Byte av balkongwhisky


Då har jag sagt adjö till Box The Pioneer Single Malt och låter återvinningen sköta begravningen av den tomma buteljen och har nu valt ut en ny balkongwhisky som får göra mig sällskap därute bland blommor och blad framöver.

Valet föll på Macallan Estate Oak Highland Single Malt som är en NAS-whisky från det anrika destilleriet med samma namn som whiskyn och som är lagrad på ex Sherry och ex Bourbonfat.
För varje såld flaska av denna variant så har destilleriet lovat att plantera en ek på sitt område (därav namnet) så då kan man ju faktiskt sitta därute på balkongen med gott samvete och känna att man slår ett litet men ändå ett slag för den framtida miljön eller i varje fall den framtida whiskytillverkningen.
Det du Greta!

Som vanligt när det kommer till Macallan så är det ju Sherrysötman som håller i taktpinnen här följd av fruktiga toner, nöt och marsipan och så har den en lite pepprig avslutning som gör att den ändå är lite tuff.

God och trevlig kanske något tråkig men som sagt, vi ska ju kampera ihop några kvällar nu och det är ju möjligt att den visar sig vara ett intressantare sällskap än jag trodde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...