Translate

måndag 11 februari 2019

Templeton Rye WhiskeyUnder förbudstiden i USA på 1920-talet så producerades en Ryewhiskey i Templeton / Iowa som fick namnet The Good Stuff och som blev mäkta populär, det sägs att det bla var maffiabossen Al Capone's favoritwhiskey. Många år senare så blev detta Templeton Rye Whiskey och givetvis så använder dom sig fortfarande av historien om Chicago's svarta får Capone för att få en lite intressantare touch på drickat. Nu behöver faktiskt inte den här whiskeyn någon hjälp av en gammal gangster, den klarar sig alldeles utmärkt på egen hand.

Den bär i doften på mogen frukt, mörkt lite fuktat trä och lite parfym och i smaken så är den väldigt len till en början för att sen bli lite pepprig med apelsinskal, arrak och en aning beska. Med några droppar vatten så blev den väldigt lätt blommig i doften och fick en lite syrlig ton i smaken där pepprigheten var som bortblåst med en lång och behaglig lätt eftersmak.
Muskelstyrkan på denna ligger på 40%.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...