Translate

onsdag 27 februari 2019

Grant's Cask Edition No 2 Sherry Cask Finish Blended Scotch WhiskyGrant's som ju är det anrika destilleriet Glenfiddich's blended whisky är här presenterad i en något annorlunda variant. Denna har fått en slutlagring på upp till 4 månader på ex Oloroso-fat vilket har gett den en extra djup fruktighet i doften, nötig och med russintoner.
Smaken är fruktigt söt med honung, mandarin och torrt gräs med en lite syrlig topp mot slutet. Eftersmaken är lång och behaglig med en liten känsla av lakrits.

Med några droppar vatten så försvann mycket av den viniga doften och känslan blev mera en dammig grusväg, dock inte i negativ bemärkelse. Väldigt mjuk och snäll i smaken, trevlig men lite ospännande. Att ta den naturell utan vatten föredrog jag helt klart då den var mycket bra.

Muskelstyrkan på denna ligger på 40% och i skrivandets stund så är det svårt att få tag i ett ex om man inte är ute och reser och man får ögonen på en under nåt besök i någon Tax-Free butik.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...