Translate

torsdag 13 oktober 2022

Speciellt tillfälle

 

Ordet Speciellt Tillfälle är något jag fått höra massor med gånger när det handlar om whisky. Ofta i samband med att någon har fått en gammal eller ovanlig whisky som present.

-Näe, den här tänker jag minsann inte öppna, den ska sparas till ett speciellt tillfälle brukar det låta innan personen ifråga ställer in flaskan i vitrinskåpet i vardagsrummet.

Jag gillar verkligen inte ordet ihop med whisky. Alla är vi ju olika och har olika syn på saker och ting så det här är ju min åsikt om speciellt tillfälle.

Jag kan förstå om man är samlare eller om man ska ha en flaska i investeringssyfte men jag förstår det inte om man är en person som verkligen tycker om whisky.

Om jag personligen skulle få en raritet så skulle jag öppna den omedelbums. Först för att jag själv givetvis skulle vilja smaka den och sen för att bjuda mina whiskyälskande vänner på den. Ett speciellt tillfälle skulle jag aldrig vänta på.

Om jag får en tavla av Picasso så har jag ju inte den inslagen i källaren för att ta fram vid ett speciellt tillfälle, jag hänger upp den på väggen för att kunna se på den varje dag.

Vad är ett speciellt tillfälle förresten?

Varje dag man vaknar är väl ett speciellt tillfälle och då tycker jag att man ska försöka njuta av det speciella tillfället så mycket det bara går så plocka fram den där whiskyn som står längst in i skåpet för där gör den ju ingen gladare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Old Overholt Straight Rye Whiskey

  År 1800 så flyttade tysken Henry Oberholzer från Europa  över Atlanten till den lilla staden West Overton , på stranden av Jacob's Cre...